Policisti so imeli polne roke dela z alkoholom za volanom, dva voznika z več kot dvema promiloma

M.R.
16.12.2019 09:28

Dolenjski policisti so imeli pretekli konec tedna veliko dela z alkoholiziranimi vozniki, obravnavali pa so tudi hudo nesrečo, v kateri pa alkohol ni bil prisoten.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
16. december 2004, Maribor - Policijska kontrola prometa - alkotest - naprava za merjenje alkohola v krvi
Igor Napast

Huda nesreča se je zgodila že v soboto ob okoli 5.30 pri Petrovi vasi na območju črnomaljske policijske postaje. Na kraju so policisti ugotovili, da jo je povzročil 36-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, v katerem je bila 28-letna voznica. 
Oba udeleženca sta bila v nesreči huje poškodovana in so ju reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo. 

Dva imela v krvi več kot dva promila alkohola

Policisti so obravnavali tudi več nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki. Že v petek okoli 19. ure so pri Stranski vasi obravnavali nesrečo, ki jo je povzročil 35-letni voznik. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznik pri tem ni bil poškodovan, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 
Prav tako v petek okoli 16. ure so pri Tribučah ustavili 40-letnega voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola, kar je približno 2,33 promila. Izločili so ga iz prometa in mu odvzeli vozniško dovoljenje ter o tem za sodišče spisali obdolžilni predlog. 
Nekaj po 22. uri v petek pa so v Krškem ustavili 53-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligrama alkohola. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in prav tako zoper njega za sodišče spisali obdolžilni predlog. 
V noči na soboto so novomeški policisti na Seidlovi cesti ustavili 20-letnega voznika osebnega vozila, ki je imel v litru izdihanega zraka kar 1,02 miligrama alkohola (2,12 promila). 20-letnik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti pa so mu vozilo zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 
Črnomaljski policisti so v soboto v naselju Sovinek ustavili 50-letnega voznika, ki je prav tako kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus z alkotestom, ki ga je odklonil, med postopkom pa se je tudi izkazalo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da je vozilo neregistrirano, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozilo so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče. 

Brez vozniškega vozil neregistrirano vozilo, na znak policistov pa ni ustavil

Včeraj popoldne pa so v Semiču ustavili 25-letnega voznika renault clia, ki na vozilu registrskih tablic sploh ni imel. Najprej so ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov, za katere se voznik ni zmenil, temveč je pospešeno nadaljeval vožnjo. Pri Semiču so ga policisti ustavili in med postopkom ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, da je vozilo neregistrirano in nezavarovano. Vozilo so mu zasegli in kršitelju izdali plačilni nalog ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta