Pomurje: Kolesarka teden po nesreči umrla v bolnišnici

Andrej Bedek, Vestnik
24.05.2021 12:39
V Pomurju je za posledicami prometne nesreče letos umrlo še šest ljudi, lani v celotnem letu pa sta bili dve smrtni žrtvi nesreč
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Zauneker/vestnik

V prometni nesreči na prehodu za pešce v dvojnem krožišču v Cankarjevi ulici v Murski Soboti, ki se je zgodila pred enim tednom, sta bila udeležena kolesarka in voznik avtobusa. Kolesarka je zaradi posledic v nedeljo umrla v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je na prehodu za pešce in kolesarje odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi, in jo pri tem zadel. Na avtobusu ni bilo potnikov. Policisti so napovedali, da bodo po vseh zbranih obvestil zoper voznika avtobusa podali kazensko ovadbo. Letos je tako na cestah v Pomurju v prometnih nesrečah umrlo že šest ljudi, kar je trikrat več kot lani v celem letu, ko so policisti zabeležili dve smrtni žrtvi. V letu 2019 je v Pomurju za posledicami prometne nesreče življenje izgubila ena oseba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta