Ponovljeno: Carlovi znova dosojena odškodnina zaradi žaljivega Janševega tvita

STA, B.P.
21.01.2019 16:44

Okrajno sodišče v Velenju je v ponovljenem postopku znova odločilo, da mora prvak SDS Janez Janša novinarki RTVS Eugeniji Carl plačati 6000 evrov odškodnine zaradi žaljivega tvita, je razvidno iz sodbe. Janša se na sodbo lahko znova pritoži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc
Gordana Possnig

Sodba sicer navaja, da mora Janša znesek skupaj z obrestmi od 2. septembra 2016 in 513 evri pravdnih stroškov plačati v 15 dneh. S tem je sodišče potrdilo svojo prvo odločitev iz leta 2016.
Janša je marca 2016 namreč objavil tvit, v katerem je Carlovo ter novinarko in urednico Televizije Slovenija Mojco Šetinc Pašek označil za odsluženi prostitutki. Novinarki sta Janšo v ločenih postopkih tožili, a na tožbo ni odgovoril. Zato je velenjsko okrajno sodišče še isto leto izdalo t. i. zamudno sodbo, v kateri je dalo prav Carlovi in ji prisodilo 6000 evrov odškodnine.
Janša je pozneje trdil, da je rok za odgovor na očitke v tožbi zamudil, ker mu ni bila vročena, saj je bil v času vročanja odsoten. Posledično je vložil predlog za vrnitev odločitve sodišča v stanje pred sodbo, a s postopkom ni uspel. Hkrati se je pritožil tudi na samo zamudno sodbo in Višje sodišče v Celju mu je novembra lani ugodilo. Tožbo Carlove je vrnilo v ponovno sojenje na prvo stopnjo.

Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta