Poskus uboja: Napadel naj bi ga bil z nožem za klobaso

Petra Mlakar, Dnevnik
09.05.2021 18:00
Znanih je več podrobnosti o dogajanju v prazničnem času decembra lani v kranjskem centru za brezdomce. Tam naj bi bil Savo Trivunović po sporu močno porezal sostanovalca Antona Maršiča, da je bil ta v smrtni nevarnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Savo Trivunović zatrjuje, da je bil prazaprav žrtev on.
Petra Mlakar, Dnevnik

"Žal mi je, da se je to zgodilo," je na začetku glavne obravnave na kranjskem sodišču povedal obtoženi poskusa uboja Savo Trivunović, ki je v priporu. Incident se je v zavetišču za brezdomce v Kranju zgodil med lanskimi božično–novoletnimi prazniki. Še en stanovalec, oškodovanec Anton Maršič, je 28. decembra lani ravno v skupni kuhinji jedel klobaso, ko naj bi bil v prostor vstopil Trivunović. Zapletla sta se v prepir, v katerem naj bi naj bi Trivunović pograbil nož, s katerim si je Maršič rezal klobaso, in sostanovalca z njim dvakrat zabodel. Enkrat je devet centimetrov dolgo rezilo povzročilo zgolj vbod v trup, enkrat pa poleg vboda še okoli 15 centimetrov dolgo ureznino.

Brez pomoči bi bilo ogroženo življenje

Domnevni žrtvi je skozi trebušno votlino pogledalo črevo, ki je bilo na nekaj mestih prav tako poškodovano. "Če zanemarimo ostale poškodbe, bi se začelo črevo izsuševati. Zato bi iz njegove notranjosti začele izstopati bakterije in bi povzročile vnetje trebušne votline. Običajna posledica vsrkanja bakterij v telo je sepsa in posledično odpoved organov," je opozoril sodni izvedenec medicinske stroke dr. Anton Lah. "V enem tednu bi bilo brez pomoči življenje poškodovanega verjetno ogroženo," je dodal. Nezanemarljiva pa je bila po njegovem tudi krvavitev, ki je izvirala iz dveh virov in zaradi katere se je v dveh urah in pol v trebušno votlino poškodovanega steklo okoli liter krvi.

Sicer pa sta domnevni storilec in žrtev na sojenju, ki se še ni končalo, pripovedovala vsak svojo zgodbo o dogajanju usodnega 28. decembra lani. Vsak od njiju sebe opredeljuje kot žrtev. "Prišel sem v kuhinjo, da bi nekaj pojedel. Tam je bil Tone (Anton Maršič, op. p.). Povedal sem mu, da sem lačen, pa se je začel dreti name, da sem cigan. Proti meni je šel z nožem, vrgel me je na tla. Potem se spomnim samo še, da sem ležal na tleh, boleli so me rama in rebra. Na tleh sem videl nož in ga pospravil v žep ter odšel ven, da bi poklical policiste in bi jim ga pokazal, a so bili že tam," je opisoval Trivunović. Opozoril je, da je precej lažji in manjši od Maršiča, poleg tega pa še invalid, ki za hojo potrebuje berglo, zato so obtožbe, češ da je on napadalec, po njegovem nesmiselne.

Spor o informacijah o alkoholu

Domnevni oškodovanec Anton Maršič, ki si je po okrevanju v bolnišnici opomogel, pa pravi, da ga je napadel sostanovalec, kar navaja tudi obtožnica. "Rekel je, da hodim v pisarno prijavljat, kdo nosi pijačo v dom," je poudaril. Alkohol je namreč v zavetišču prepovedan. "Navalil je name, začel me je daviti. Vstal sem in podrl me je po tleh. Mislim, da je padel name, ne vem, to je bil šok. Potem me je ’zaštihal’ z nožem, ki sem ga imel na mizi. Šel sem v sobo in poklical policijo, oni pa so poklicali še reševalce," je pripovedoval. Dejal je, da se je Trivunovića bal. "Če se je dalo, sem se ga izogibal," je dodal in opozoril, da kilogrami pri tem, kdo je žrtev in kdo storilec, nimajo nobene vloge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta