Povzročtive splošne nevarnosti v Vitanju: Po prepiru streljal

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
22.10.2023 17:21

Strelec se je nato zaprl v hišo, posredovati so morali pripadniki specialne enote policije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - ulica bratov Greifov 2 - umor - policija - policiski trak - -
Sašo Bizjak

Policisti so danes v jutranjih urah na območju Vitanja odvzeli prostost 36-letnemu moškemu, osumljenemu povzročitve splošne nevarnosti. Kot je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave, je okoli pol treh zjutraj na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicala občanka in povedala, da so na območju Vitanja odjeknili streli. V streljanju ni bil nihče poškodovan.

Po do sedaj zbranih podatkih se je 36-letni občan, ki ga doslej policisti še niso obravnavali zaradi prekrškov oziroma kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico na dom osumljenega pripeljal partnerko 36-letnika. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo. Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive ni odzival. Osumljenemu so v jutranjih urah prostost odvzeli policisti specialne enote policije in je v policijskem pridržanju. Ogled kraja kaznivega dejanja je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti še poteka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta