Prepoved približevanja: Nasilni oče poskušal iz šole odpeljati otroka

Elizabeta Planinšič
18.09.2024 16:09

Pred eno od osnovnih šol v Slovenskih Konjicah so bili v ponedeljek priča agresivnemu izpadu 49-letnega očeta, ki je poškodoval tako otroka in njegovo mamo kot tudi dva zaposlena na šoli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Očetu otroka ni uspelo odpeljati. Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Pred eno od osnovnih šol v Slovenskih Konjicah so bili v ponedeljek priča agresivnemu izpadu 49-letnega očeta, ki je skušal na silo odpeljati svojega otroka. Pri tem je poškodoval tako otroka in njegovo mamo kot tudi dva zaposlena na šoli. Policijo je o dogodku obvestila mati otroka, ki je prijavila, da poskuša nekdanji partner njunega otroka odpeljati v času, ko nima sodno določenih stikov z njim. "Občanka je poskušala bivšemu partnerju preprečiti, da bi otroka odpeljal, pri čemer jo je lažje poškodoval. V dogodku sta bila lažje poškodovana tudi dva zaposlena na osnovni šoli, ki sta prav tako poskušala preprečiti, da bi osumljeni odpeljal otroka. Lažje poškodovan je bil tudi otrok," so pojasnili na celjski policijski upravi. Očetu otroka ni uspelo odpeljati, saj se mu je močno upiral. Po poročanju Planet TV je po otroka nazadnje prišla babica in ga odpeljala.

"V omenjenem primeru nadaljujemo zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe in zanemarjanje mladoletne osebe. Osumljenemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja bivši partnerki in otroku. O zadevi smo obvestili pristojni center za socialno delo," pravijo na policiji. Osumljenega 49-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru.

Da so bili v ponedeljek priča nasilnemu izbruhu enega od staršev učencev, je za Planet TV potrdila tudi ravnateljica šole Nevenka Brdnik. "Obžalujemo dejstvo, da so bili temu priča tudi učenci, ki so čakali na odvoze šolskih avtobusov," je dejala. Vrata šole so iz varnostnih razlogov zaklenili, v prihodnje naj bi ob pomoči občine zagotovili tudi varnostnika. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta