Pri Vrsarju nadaljujejo iskanje 47-letnega Slovenca, ki je z vodnega skuterja padel v morje. Otroka rešena, a v šoku

STA, VČ
25.07.2019 23:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Matjaž Korošak

V morju pri Vrsarju je v četrtek okoli 18. ure 47-letni slovenski državljan padel z vodnega skuterja. Od takrat je pogrešan. Moškemu so na pomoč pohiteli nekateri gostje kampa Valkanela, posadka gliserja pa plovila luške kapitanije in pomorske policije, vendar ga niso našli. Iskalno akcijo so sinoči prekinili in jo nadaljevali danes zgodaj zjutraj.
Kot so sporočili iz hrvaške policije, se je nesreča zgodila v morju pri otoku Figarola, pred avtokampom Valkanela v Funtani. Pogrešani je bil gost tega kampa. Moški je peljal vodni skuter in za seboj vlekel gumijast obroč, na katerem je bil otrok. Še en otrok, mladoletni njegov, je bil z njim na skuterju. Pred njimi je plul gliser, ki je povzročal valove, verjetno zato, da bo vožnja bolj zanimiva, je poročal puljski časnik Glas Istre. V nekem trenutku je slovenski voznik zaradi valov z glavo zadel v krmilo vodnega skuterja in padel v morje. Časnik še poroča, da se je pogosto vozil z vodnim skuterjem in da je vedno nosil varnostni jopič. Včeraj pa jopiča ni imel, so zapisali. Otroka sta na varnem, nepoškodovana in v šoku.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta