Prijeli 48-letnika, ki naj bi bil v nedeljo podtaknil več požarov v Portorožu in Luciji

STA, Va
24.10.2024 11:56

Pri njem so našli ukradene predmete in drogo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Piranski policisti so mu prostost odvzeli v ponedeljek in ga po preiskavi izpustili na prostost. Ovaden bo zaradi povzročitve splošne nevarnosti in velike tatvine, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Kot smo poročali, je bila v nedeljo malo pred poldnevom piranska policijska postaja obveščena, da gori v enem od hotelov v Portorožu. Po prihodu so ugotovili, da je bilo v kletnih prostorih hotela podtaknjenih več požarov, ki so jih pravočasno pogasili. Isti dan zvečer so dobili obvestilo, da v Garibaldijevi ulici v Luciji gori avto v garaži. V Luciji je bilo podtaknjenih še več manjših požarov, ki so jih pogasili, preden bi nastale hujše posledice, so pojasnili na policiji.

V hotelu nekdo zažgal brisače, lastnica hiše slišala močan pok, nato pa videla dim iz garaže, v kateri je bil avto ...

V ponedeljek dopoldan so nato zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in vloma v stanovanjsko hišo odvzeli prostost 48-letnemu domačinu. V času policijskega pridržanja so pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so ukradene predmete, ki izvirajo iz drugih kaznivih dejanj, ter manjšo količino prepovedane droge.

Po končani policijski preiskavi so osumljenca izpustili na prostost. Na Okrožno državno tožilstvo v Kopru bodo vložili kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti in dve kaznivi dejanji velike tatvine. Policisti nadaljujejo zbiranje dokazov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta