Rojstnodnevna zabava v Termah Ptuj se je končala z utopitvijo šestletnega dečka

Otrok je bil po naših podatkih plavalec. V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, je sporočilo vodstvo Term Ptuj, policija pa preverja, ali je bilo za varnost ustrezno poskrbljeno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V Termah Ptuj se je danes popoldan zgodila tragedija, za posledicami katere je umrl šestletni deček. Kaj je šlo narobe, se še ne ve. Ker kriminalistična preiskava še poteka,  tiskovna predstavnica Anita Kovačič Čelofiga o podrobnostih ni mogla govoriti, v povezavi z dogodkom je sporočila le,  da so bili policisti okoli 12.30 obveščeni o utapljanju otroka, ki so ga odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravniški pomoči njegovo življenje tam ugasnilo. “Na kraju sta bila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Ko bo znanih več informacij, bomo o tem obvestili javnost,” je napovedala. 

Obležal je nezavesten

Na novinarska vprašanja, kaj lahko povedo o dogodku, so se odzvali tudi v Termah Ptuj. “Eden od otrok je obležal nezavesten in kasneje v bolnišnici umrl. V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje. Na kraju so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl,” so sporočili in dodali, da so v Termah Ptuj ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini. 

Več informacij o tragediji uradno ni znanih, neuradno pa smo izvedeli, da je bil nesrečni otrok povabljen na rojstnodnevno zabavo vrstnika, za kar so v organizaciji Terme Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. Zaradi interesa preiskave nihče od njih ne more govoriti, sodelujejo pa s pristojnimi organi, so poudarili v Termah Ptuj. 

Deček je bil plavalec

Kot rečeno, se je tragični dogodek zgodil v vodnem parku, kjer so se otroci po naših informacijah vozili po toboganu. Otroška igra na toboganu naj bi se bila počasi že zaključevala, napovedali so “zadnjo vožnjo”, ki pa je bila za dečka, po naših podatkih plavalca, žal usodna.

Neuradno smo izvedeli, da se je zapletlo že v tunelu tobogana, iz katerega je deček prišel negiben, pristal v vodi in se pričel utapljati. Ali se je zgodila nesreča in se je deček na toboganu udaril in poškodoval ali je izgubil zavest zaradi nenadnega poslabšanja zdravja, bo pokazala obdukcija. Kriminalisti pa seveda preverjajo tudi, ali bi bilo tragedijo mogoče preprečiti in če je bilo na rojstnodnevni zabavi v organizaciji Term Ptuj ustrezno poskrbljeno za varnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta