Si je Matej Periš na dan izginotja dopisoval z znanko z bencinske črpalke? Oglasila se je hrvaška policija

Va
28.01.2022 12:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Reka Sava v Beogradu.

Profimedia

"Tudi na območju Hrvaške preverjamo informacije in si jih izmenjujemo s srbskimi kolegi," je o iskanju 27-letnega Mateja Periša na novinarski konferenci povedal glavni direktor hrvaške policije Nikola Milina. Napovedal je, da bodo hrvaški policisti zanesljivo še enkrat odpotovali v Beograd, kjer se je za Splitčanom vsaka sled izgubila v noči na 31. december lani.  

Skoraj mesec dni pozneje se preiskovalci prebijajo skozi nove in nove bolj ali manj verjetne (pol)informacije. Dnevnik.hr je zdaj objavil, da naj bi bil Periš na poti v Beograd s prijatelji, na praznovanje novega leta, na neki bencinski črpalki, ko so točili gorivo, spoznal skupino deklet iz Hercegovine ter se z eno od njih zapletel v pogovor.

Izmenjala naj bi si bila tudi telefonski številki in si nato ves dan dopisovala. Vse do večernih ur, ko je Splitčan odšel v mesto in ostal brez internetne povezave.

Dnevnik.hr navaja pisanje srbskega Kurirja, da ni znano, ali sta s tem dekletom imela kak dogovor. Neimenovani vir pa domneva, da sta se dogovorila, da se v bližnji prihodnosti spet vidita. 

Neimenovano dekle je vest, da je njen novi znanec Matej od prihoda v Beograd pogrešan in da ga išče vsa regija, pretresla, pisanje srbskega časopisa povzema portal Dnevnik.hr.   

27-letnika iz Splita iščejo, odkar je prvo noč v srbskem glavnem mestu nenadoma zapustil nočni klub ob reki Savi in izginil.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta