Skupina mladostnikov zaključek šolskega leta proslavljala s skakanjem na železniške tire v trenutku, ko se je približeval vlak. To sporočajo policisti ...

A.L.
30.06.2021 07:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Koprski policisti so sporočili, da so v ponedeljek v večernih urah na območju Bivja obravnavali skupino mladostnikov, ki so zaključek šolskega leta proslavljali z zelo nevarno igro na železniških tirih. Mladostniki so z igranjem igre "izziv" srečo izzivali s skakanjem na železniške tire v trenutku približevanja vlakovnih kompozicij.

"S svojim drznim in nepremišljenim ravananjem so ne samo resno ogrozili svoja življenja, temveč povzročili tudi zamudo v železniškem prometu, saj je najmanj ena vlakovna kompozicija morala sunkovito zavirati in ustaviti, da je preprečila trčenje in povoženje. Vsi mladoletniki so bili predlagani v nadaljnji postopek Inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča, ki bo zoper slednje utrezno ukrepala zaradi suma kršitve zakona o varnosti železniškega prometa," so sporočili s PU Koper.

Bolj kot sankcija pa velja poziv, da se mladostniki zabavajo na drug način in ne izzivajo sreče z nevarnimi dejanji, ki lahko vodijo v hude poškodbe ali celo smrt, še opozarjajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta