Smrtna nesreča motorista: Trčil v divjad in umrl

M.R.
03.03.2021 19:02
Na cesti Britof-Šenčur je danes popoldne umrl motorist, ki je trčil v divjad, so sporočili s kranjske policijske uprave.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nesreča se je zgodila okoli 16.35 na kraju, kjer cesta poteka skozi gozd, odsek pa je označen s prometnim znakom, ki opozarja na nevarnost divjadi na cesti. Po trčenju je divjad odbilo v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. 

Motorist je umrl na kraju nesreče in je druga žrtev na gorenjskih cestah. Januarja je na cesti Kranj-Medvode umrla voznica osebnega vozila. 

Ob tem policisti voznike opozarjajo na veliko previdnost na odsekih, kjer čez cesto prehaja divjad. To velja predvsem tam, kjer cesta poteka skozi gozdove ali mimo travnikov ter območij, ki so označena s prometno signalizacijo za divjad na cesti, z modrimi odsevniki na stebričkih in silhuetami živali. "Takšnih lokacij je na Gorenjskem veliko. Trčenja z divjadjo so zelo pogosta," je še zapisal predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta