Smrtna nesreča: Turna smučarka padla čez severno steno Storžiča

Vesna Lovrec
16.04.2021 12:47
Dopoldan se je v severni steni Storžiča smrtno ponesrečila turna smučarka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
GRZS

V družbi še dveh smučark je z vrha Storžiča smučala proti Petemu žrelu. Zdrsnilo ji je in padla je čez severno steno proti Črnemu grabnu. Okoliščine nesreče kažejo, da je smučarki zdrsnilo tik pod vrhom. Pri padanju po strmem pobočju se je ustavila nekaj sto metrov nižje.  V nesreči so posredovali gorski reševalci iz Tržiča, združena ekipa Gorske reševalne zveze Slovenija (GRZS), policist gorske policijske enote in nujna ekipa medicinske pomoči. 

Ponesrečeno smučarko so našli s pomočjo helikopterja Slovenske vojske, jo prepeljali v dolino in jo predali pristojnim službam. Drugi dve smučarki so gorski reševalci pospremili v dolino. "V gorah so še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje. Trenutno snežna odeja ostaja suha in pomrznjena, zaradi česar obstaja velika nevarnost zdrsa. Nujna je uporaba derez, cepina in čelade. Vse planince in turne smučarje opozarjamo na previdnost, uporabo varovalne opreme in primerno izbiro ture," so ob robu tragične nesreče posvarili na GRZS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta