Staršem ni nič povedal: Policisti na avtocesti izsledili otroka, ki se je zgodaj zjutraj odpravil na obisk k prijatelju

M.R.
16.07.2024 10:07

Novomeške policiste so danes malo po 5. uri obvestili, da ob avtocesti od Trebnjega proti Mirni Peči pešači otrok. Trebanjski policisti so se takoj odzvali in opazili otroka z nahrbtnikom, ki je hodil ob robu avtoceste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Varno so ustavili ob cesti in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so z jim opravili prijazen pogovor. Policistom je otrok zaupal, da se je v zgodnjih jutranjih urah odločil, da izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju v Novo mesto. 

Policisti so se strinjali, da je glede na napoved visokih temperatur dobra odločitev, da se je na pot podal zgodaj, malo manj dobra odločitev pa se jim je zdela ta, da svoje namere ni zaupal staršem in da se je odločil pešačiti po avtocesti. 

Obvestili so njegovega zaskrbljenega očeta, ki je takoj prišel na policijsko postajo in povedal, da ni vedel, da je mladenič odšel od doma. K sreči se je vse skupaj dobro končalo. 

Policisti so se tudi zahvalili pozornemu vozniku, ki jih je obvestil o ravnanju mladeniča in pripomogel k varnemu zaključku dogodka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta