Štirikrat posredovali v gorah: Starš z otrokom zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten

A.L.
21.08.2019 09:54

Policisti opozarjajo, da je bilo včeraj - glede na to, da smo med tednom - reševanj v gorah veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policistom gorske policijske enote včeraj posredovala v štirih primerih. Dopoldan je na zahtevni poti z Malega Triglava proti Kredarici obnemogla mlajša planinka. Zaradi slabih vremenskih razmer je hkrati potekalo tako helikoptersko kot tudi klasično reševanje, ki so ga izvedli gorski reševalci z Mojstrane.

Turo je treba prilagoditi svojim zmožnostim

Skoraj istočasno so sprejeli tudi klic obnemoglega planinca na območju Krna, malo kasneje pa so intervencijo sprožili še v Ukancu, kjer je starš z otrokom povsem zašel s poti in se znašel na območju prepadnih sten.  Popoldan so reševanje osebe pri skoku v tolmun izvedli še v dolini Zadnjice.
"Glede na to, da je bil včeraj 'samo'  torek, je bilo reševanj veliko. Zato planince pozivamo k večji previdnosti in prilagajanju ture tako zmožnostim kot tudi poznavanju terena in pripravam. Brez tega ne gre. Kdor gre v gore z otrokom, mora biti tura  prilagojena  njemu. Otrok ne izpostavljajte zahtevnemu terenu in prepadnim stenam," opozarjajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta