Pogrešano 9-letno deklico našli. Več ur je tavala po zahtevnih gorenjskih hribih

ČK
20.08.2019 19:00

Velika iskalna akcija se je ob 19. uri uspešno končala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Deklica je najdena. Z njo je vse v redu, so gorenjski policisti sporočili malo po 19. uri. 
Kaj se je zgodilo? Na območju planšarije Dolga njiva nad Jelendolom so popoldne iskali pogrešano devetletno deklico. Aktiviran je bil helikopter, v intervencijo so šli gorski reševalci in reševalni psi. Otrok je bil pogrešan od 15. ure. Deklica je hodila na relaciji od zadnjega parkirišča pod planšarijo proti koči, po poti, ki se prehodi v dvajsetih minutah. Zgodaj zvečer se je vse izteklo srečno. 
Deklica  je  pred starši hodila od zadnjega parkirišča pod planšarijo proti koči, potem pa na zadnjem križišču pred planšarijo zgrešila smer. Nekaj ur je tavala po brezpotjih ter gozdni cesti in se ves čas spuščala nazaj proti Jelendolu. Po več prehojenih kilometrih jo je v kraju Medvodje –  več kilometrov od planšarije – na cesti našel eden od iskalcev. Vmes
je bilo pregledano tudi veliko hribovito območje (Pečovnik, Košuta, Tegoška planina, Plešivec, Zgornja Dolga njiva, skalne peči) pa brezpotja in gozdovi. Gre za zelo velik  in zahteven teren. Iskanje, je zvečer sporočila podrobnosti policija, je bilo zelo intenzivno in visoko zahtevno. V  akciji je sodelovalo več kot 50 izkušenih iskalcev. Iskali so tržiški gorski reševalci, vodniki reševalnih psov, jelendolski prostovoljni gasilci in  policisti. Sodeloval  je  policijski  helikopter. O iskanju so bili obveščeni tudi avstrijski varnostni organi, ker gre za območje blizu meje z Avstrijo.
Deklica se je, kot rečeno, izgubila  okoli 15. ure, našli so jo ob 19. uri. Je nepoškodovana. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta