Taksist v Splitu ameriškemu mornarju za 30 kilometrov vožnje zaračunal 900 evrov

STA, Va
30.06.2023 15:57

Omenjajo vsaj dva prevarana mornarja z ameriške letalonosilke, ki je priplula v splitsko pristanišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po Splitu krožijo govorice, da naj bi bil taksist v ponedeljek mornarju z ameriške letalonosilke USS Gerald R. Ford, ki je nedavno prispela v splitsko pristanišče, za vožnjo do nekaj manj kot 30 kilometrov oddaljenega Trogirja zaračunal kar 900 evrov. Neki drug taksist pa naj bi bil neznani stranki, domnevno prav tako mornarju z ladje, za pet kilometrov vožnje do nakupovalnega središča zaračunal 217 evrov.

"Predvčerajšnjim je padel rekord v pohlepu in nesramnosti domačih taksistov. Eden od njih je Američanu z letalonosilke zaračunal 900 evrov za vožnjo iz splitskega pristanišča do Trogirja," navaja Slobodna Dalmacija.

To naj bi se bilo zgodilo prvi dan po vplutju letalonosilke na jedrski pogon v pristanišče. Poveljstvo ladje naj bi bilo nato mornarjem prepovedalo uporabo taksijev.

Direktor splitske pristaniške uprave Vice Mihanović je za časnik potrdil, da so slišali zgodbo o pohlepu taksistov, da pa je za zdaj ne morejo potrditi. Nobene uradne pritožbe niso prejeli, je še povedal.

Vendar pa so se obrtni zbornici pritožili drugi taksisti, ki trdijo, da jim je zaradi teh dogodkov upadel promet v pristanišču. Pozvali so k enotnim tarifam voženj, lokalno upravo pa k nadzoru. Po njihovem je domnevnih prevar še veliko več.

Letalonosilka USS Gerald R. Ford je največja vojaška ladja na svetu, ki lahko prevaža do 90 letal in helikopterjev, njena posadka pa šteje 4500 ljudi. V dolžino meri 330 metrov, v višino pa 76 metrov. Njena gradnja je stala 12,8 milijarde ameriških dolarjev, še dodatnih 4,7 milijarde pa je bilo vloženih za raziskave in razvoj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta