To so najbolj iskani kriminalci v Evropi: Na seznamu tudi Slovenca in mlajša ženska

M.R.
31.08.2023 06:00

Europol je objavil posodobljen seznam najbolj iskanih zločincev v Evropi. Na njem je več kot 40 ljudi, ki se zaenkrat še uspešno skrivajo pred roko pravice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najbolj iskani begunci
Eumostwanted.eu

Med njimi sta tudi dva moška, ki ju išče Slovenija. Prvi je Mladen Samardžija, domnevni član celice zloglasnega kavaškega klana. Na spletni strani Eumostwanted.eu so zapisali, da je preko omrežja SKY koordiniral dobavo prepovedanih drog, denarja in novačil nove člane omenjene kriminalne združbe. S tem nelegalnim početjem naj bi si prislužil večjo količino denarja. Samardžija ima dva potna lista - slovenskega in bosanskega. 

Tiralica za Mladena Samardžijo
Eumostwanted.eu

Drugi ubežnik, ki ga išče Slovenija, pa je Radomir Cvijanović, ki je sodeloval pri ropu sefov v SKB banki v Ljubljani leta 2005. Vlomljeno je bilo v 428 sefov, pri tem pa naj bi si storilci pridobili za skoraj 20 milijonov evrov premoženja v gotovini ter druge vredne predmete v skupni vrednosti najmanj 13 milijonov evrov. Poleg tega so storilci skušali vlomiti še v 29 sefov, a so bili pri tem neuspešni. Možno je, da je Cvijanović z operacijo spremenil svoj videz. "Pazite, saj bi lahko bil ubežnik nevaren in oborožen," so zapisali na spletni strani Europola.

Tiralica za Radomirjem Cvijanovićem
Eumostwanted.eu

Na seznamu je tudi 38-letni Hrvat Tomislav Šoljić, ki naj bi bil vpleten v davčne in carinske utaje. Sumijo ga tudi, da je pomagal pri izvajanju kaznivih dejanj in k temu ravnanju tudi napeljeval druge. Tudi zanj opozarjajo, da bi lahko bil nevaren in oborožen. Visok je med 191 in 200 centimetrov. 

Tiralica za Tomislavom Šoljićem
Eumostwanted.eu

V oči pa pade tudi mlada švedska državljanka Tania Gomez, ki se je prav tako znašla na seznamu kriminalcev. 31-letnica naj bi bila vpletena v več kaznivih dejanj, povezanih z drogo in pranjem denarja. Na seznamu je že od marca 2021, povezana pa naj bi bila z organizirano kriminalno združbo iz Stockholma, za katero naj bi opravljala transport droge in denarja. Poleg tega naj bi sodelovala tudi z mrežo, ki sodeluje pri transportu živali v tujino.

Tiralica za Tanio Gomez
Eumostwanted.eu
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta