Tovorno vozilo na avtocesti brez zaviranja trčilo v okvarjen avtomobil, ena oseba hudo poškodovana

STA, A.L.
15.03.2022 11:58

Voznik tovornega vozila je po trčenju zapeljal na sredinski pas, kjer je zaprl pot 57-letnemu vozniku delovnega vozila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na dolenjski avtocesti, pri Mirni Peči, je v ponedeljek dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je tovorno vozilo brez zaviranja trčilo v okvarjen avtomobil, ki je obstal na cesti. Pri tem je bil hudo poškodovan voznik avtomobila.

Po prvih ugotovitvah dolenjskih policistov je nesrečo povzročil 51-letni voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnikom hrvaških registrskih oznak. Ta je vozil po prometnem pasu za počasna vozila v smeri iz Novega mesta proti Ljubljani. Pri Mirni Peči je nato brez zaviranja trčil v avtomobil, ki je stal na prometnem pasu in na katerem so bile prižgane varnostne utripalke in dvignjen pokrov motorja.

Po trčenju je avto odbilo v 31-letnega voznika, ki je stal pred njim. Hudo poškodovan je obležal na kraju nesreče, od koder so ga nato prepeljali v bolnišnico.

Voznik tovornega vozila je po trčenju zapeljal na sredinski pas, kjer je zaprl pot 57-letnemu vozniku delovnega vozila. Ta je, da bi se izognil trčenju, zapeljal na levi prometni pas in pri tem oplazil tovorni avtomobil, ki ga je vozil 38-letnik.

Zoper 51-letnega povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta