Tragedija na Gorenjskem: Eksplozija v mizarski delavnici usodna za očeta, sina in soseda

Vesna Lovrec
05.02.2021 17:05
V Lancovem blizu Radovljice je danes popoldan v nedelujoči mizarski delavnici eksplodiralo v okolici peči na drva. Vzrok še ni znan, neuradno preiskovalci domnevajo, da se je zapletlo med popravljanjem peči
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Kranj

Uro in pol po hudi eksploziji, ki je v naslju Lancovo blizu Radovljice odjeknila danes, nekaj minut pred 15.30 uro, je tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos najprej sporočil, da so bili v času nesreče v objektu trije ljudje in da eksplozija drugih objektov ni ogrozila. Hude slutnje, da se je trem nesrečnikom morda zgodilo najhujše, so se žal potrdile. Kos je ob 18.42 izjavil, da so tri odrasle osebe na kraju umrle. Eksplodiralo je v mizarski delavnici, ki sicer ni delovala. Po neuradnih podatkih je bila eksplozija usodna za 45-letnega očeta, njegovega 20-letnega sina in 45-letnega soseda.

Ali je eksplodiralo po tuji krivdi, se še ne ve. "Do požara ni prišlo. Gasilci so na kraju izklopili vodo in elektriko, kriminalisti pa so opravili prvi del ogleda. Okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva," je ugotovitve preiskovalcev povzel Bojan Kos. Kot je na kraju dogodka povedal poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj, so gasilci ob 15.27 prejeli poziv, da je eksplodiralo v bližini trgovine na Lancovem. Aktivirane so bile tri gasilske enote, in sicer Lancovo, Radovljica ter Podnart. Skupaj je v intervenciji sodelovalo 28 gasilcev s sedmimi vozili. "Ob prihodu na kraj smo takoj zavarovali območje in izvedli hiter pregled objekta zaradi morebitne dodatne nevarnosti, v nadaljevanju pa nudili pomoč nujni medicinski pomoči ter policiji pri zavarovanju kraja," je povedal Koselj in pritrdil, da kljub temu, da mizarska delavnica ni delovala, "so objekt očitno ogrevali in tudi nekaj sanirali."

Na prizorišče sta prišla tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec. Kriminalisti so ogled pred nočjo prekinili, nadaljevali pa ga bodo jutri. Do konca preiskave bo kraj zavarovan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta