Umor v Stožicah: Vpričo otroka ustrelil očeta

ČK
25.08.2019 18:28

V Stožicah se je v petek zgodil umor, moški je s strelom pokončal bratranca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zločin opozarja svečka na priljubljeni pešpoti
Robert Balen

Minuli petek nekaj po sedmi uri zvečer je Ljubljano pretresla družinska tragedija. Po podatkih policije je na pešpoti ob Savi v Stožicah 47-letni moški ustrelil leto starejšega moškega. Ustreljeni, ki je bil v času dogodka v družbi svojega mladoletnega otroka, domnevno sina, skupaj naj bi bila kolesarila v bližini nogometnega igrišča, je na kraju samem umrl. Dejanje organi pregona obravnavajo kot umor, za katerega je predpisana zaporna kazen najmanj petnajst let zapora.
Po naših neuradnih podatkih naj bi bila vpletena bratranca, oba domačina, storilec Robi R., žrtev pa Aleš D. Po do sedaj znanih informacijah naj bi bil motiv za umor dlje časa trajajoč spor med sorodnikoma. Bratranca naj bi bila sicer živela blizu drug drugega, kaj je bilo jedro spora, pa nam ni uspelo izvedeti.

Otroku psihosocialna pomoč

Kot so še sporočili iz policije, so kriminalisti ljubljanske policijske uprave opravili ogled kraja dejanja, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik, na prizorišče zločina je prišla tudi dežurna okrožna državna tožilka. Otroka, ki sicer ni bil poškodovan, je zločin tako pretresel, da so mu zagotovili psihosocialno pomoč. Policisti so strelca kmalu prijeli, pri iskanju so vključili tudi helikopter, in ga pridržali ter včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.

Za orožje ni imel dovoljenja

Krvnik je stari znanec policije, saj je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in premoženjske kriminalitete. Predstavnik za odnose z javnostjo ljubljanske policijske uprave Tomaž Tomaževič je v sobotni izjavi za medije izjavil, da je osumljeni ob prijetju sodeloval s policisti, zato jim ob aretaciji ni bilo treba uporabiti sile. Za orožje, ki ga je uporabil, pa po do zdaj znanih podatkih ni imel dovoljenja za posest.
O zločinu se je kaj hitro razvedelo po naselju, a krajani niso bili kaj prida zgovorni, povedali so le, da jim je znano, da sta si bila "akterja" več let v laseh. In izrazili, da je dejanje grozljivo in da jim je najbolj hudo za otroka (pokojni je bil oče štirih otrok), ki je bil priča dogodku. Ena iz med oseb, ki pozna storilca (žrtve ne), je tega človeka opisala kot vedno zelo prijaznega in si nikoli ne bi mislila, da je sposoben zagrešiti tak zločin, in to vpričo otroka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta