Umoril partnerko, šest otrok je ostalo samih

V zaselku Lisce v krajevni skupnosti Loka pri Zidanem Mostu se je včeraj zgodila tragedija. Moški je umoril svojo partnerko, nato pa se sam odpeljal na policijo. Več o dogodku naj bi policija razkrila jutri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V dotrajani in razpokani hiši je udarila nova tragedija.

Dragana Stanković, Dnevnik

Nekaj zakletega mora biti v hiši na koncu zaselka Lisce, kjer hišne številke še vedno nosijo naslov Razbor, čeprav se ta razteza čez celoten hrib tik pod Lisco. Eden prejšnjih lastnikov domačije naj bi bil pred desetletjem obupal nad življenjem in "šel v Savo", kot so nam pripovedovali vaščani. Tokrat pa je v dotrajani in razpokani hiši udarila nova tragedija. Možakar je včeraj popoldne dvignil roko nad svojo partnerko in jo umoril. Nato naj bi bil v avto naložil šest otrok in se odpeljal na policijsko postajo v deset kilometrov oddaljeno Sevnico. Hiša z zastrtimi okni in še vedno razpetim policijskim trakom je tako danes žalostno samevala, le domači maček je na okenski polici zaman čakal na toplo ognjišče.

Sosedje zaradi strahu o družini ne govorijo

O tragičnem dogodku v zaselku s komaj šestimi domačijami je za zdaj znanega bolj malo. Tudi sosedje so se zavili v molk, nočejo govoriti o družini. Pravijo, da jih je strah in da se bojijo maščevanja. "Strahotno. Grozljivo, da se je kaj takega zgodilo prav v naši vasi," je bilo danes največkrat slišati. Da je katastrofa še večja, je brez mame ostalo šest otrok, najmlajši naj bi imel komaj dobro leto, najstarejši pa naj bi obiskoval deveti razred osnovne šole.

Nekaj drobcev o nesrečni družini pa nam je vendarle uspelo izvedeti. Sogovornika, ki sta ravnokar prisopihala z Lisce, sta povedala, da je družina tu živela štiri, morda pet let. Očitno so se nameravali preseliti, tako je vsaj sklepati iz velike table z napisom "prodam" in telefonsko številko na pročelju hiše. "Nobeden od njiju ni bil zaposlen. Ne vem, kako sta sploh lahko kupila hišo zgolj s socialnimi prispevki," je razmišljal sogovornik.

Hiša s še vedno razpetim policijskim trakom je včeraj žalostno samevala, le domači maček je na okenski polici zaman čakal na toplo ognjišče.

Dragana Stanković, Dnevnik

Držali so se bolj zase

Moški, šlo naj bi za Gashija M., naj bi bil albanskega rodu, nesrečna ženska pa je bila doma iz Gorenjske, iz okolice Bleda. "Nič kaj dosti je nismo videli, le on je tu pa tam kaj počel okrog hiše. Držali so se bolj zase. Tudi ko se je hotel najbližji sosed z možakarjem nekaj pogovoriti, se je ta takoj sprl z njim." Včasih je bilo menda iz hiše slišati tudi vpitje, ko je imel možakar "svoje dni" in ko je malo preveč spil. Tudi vozniškega dovoljenja naj ne bi imel. A spet, to so le govorice.

"Sram me je, da se je to zgodilo prav v naši vasi," je dejal eden od vaščanov, ki prav tako ni hotel povedati kaj več. "Tu je zgolj šest domačij, vsi smo delovni ljudje in vsi se razumemo med seboj, le ta družina je nekako izstopala. Je pa menda ženska že večkrat klicala policijo. Ko so prišli, pa ni upala ničesar povedati. Najbrž se je strahotno bala."

"Ubogi otroci. Le kaj bo z njimi?!"

Toda trpinčenje se vendarle ne zgodi čez noč, je razmišljala gospa iz sosednje vasi. "Najbrž bi morale pristojne službe prej ukrepati in se to morda ne bi zgodilo. Ubogi otroci, le kaj bo zdaj z njimi?!" je s solzami v očeh dejala, nato pa se spomnila: "Pa psa so imeli. Ste ga kje videli?"

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je opravljanje ogleda in zbiranje obvestil včeraj potekalo pozno v noč. "Kriminalisti vodijo intenzivno preiskavo okoliščin dogodka, zato trenutno drugih podatkov javnosti ne morejo posredovati," so zapisali. Potrdili pa so, da se je osumljenec predal sam. Tudi vzrok smrti nesrečne ženske še ni znan, več bo pokazala obdukcija. Morda pa bo kaj več znanega jutri, ko bo policija predstavila dosedanje ugotovitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta