V Istri dve hudi nesreči s smrtnim izidom, umrl je dveletni otrok

M.R.
24.07.2023 12:18

Minuli konec tedna sta se v hrvaški Istri zgodili dve tragični prometni nesreči, v katerih sta umrla dva otroka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Danes so hrvaški policisti sporočili, da je zjutraj umrl dveletni otrok iz Poljske, ki je bil v nedeljo okoli 19.30 udeležen v nesrečo na Brionih. Nesreča se je zgodila na Velikem Brionu, kjer je 51-letnik iz Fažane z avtomobilom trčil v 36-letno poljsko državljanko, ki je z otrokom prečkala cesto. 

Obe sta bili huje poškodovani in so ju prepeljali v bolnišnico v Pulju. Danes so od tam sporočili, da je otrok umrl. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo, spletni portal Index navaja neimenovani vir, ki naj bi povedal, da se je otrok iztrgal mami, ko je videla, da po cesti prihaja vozilo, pa naj bi ga skušala rešiti. Predstavnica parka Brioni je za Index potrdila, da je bil v vozilu varnostnik njihovega parka. "Vsi smo pretreseni. Gre za delavca, ki je sicer zelo odgovoren in skrben," je povedala in dodala, da  je bil varnostnik v službenem vozilu.

Že v soboto zvečer pa se je v Pulju zgodila huda prometna nesreča, ki jo je povzročila 24-letnica z zagrebškimi registrskimi oznakami. Ta je namreč v križišče pripeljala po enosmerni ulici iz napačne smeri in se zaletela v vozilo, v katerem je bila 30-letna nosečnica. Prepeljali so jo v bolnišnico v Pulju, kjer je tudi predčasno rodila, otroka pa so nato odpeljali v reško bolnišnico, od koder so sporočili, da ni preživel. V vozilu je bil tudi še en otrok, ki pa je bil v nesreči lažje poškodovan in so ga po nudenju prve pomoči odpustili v hišno nego.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta