V Medulinu umrla petletna deklica: Najprej jo je oživljal oče, nato so jo še eno uro skušali reanimirati reševalci

M.R.
12.07.2023 13:29

Zjutraj je v Medulinu pri Pulju umrla petletnica iz Češke, poročajo hrvaški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Policija je zjutraj okoli 6.05 prejela prijavo nujne medicinske pomoči, da je v Medulinu potrebna zdravniška pomoč otroku. Navkljub naporom zdravstvenih delavcev je otrok umrl," navajajo sporočilo policije, v katerem še piše, da so truplo prepeljali na obdukcijo v puljsko bolnišnico. 

Deklico, ki je v centru Medulina bivala z družino, so že sinoči pregledali na urgenci, za tem pa naj bi se ji stanje poslabšalo. Umrla je v družinski hiši, poroča spletni portal Index. Tožilstvo je odredilo obdukcijo, policija pa pravi, da na truplu ni vidnih znakov nasilja. 

Janko Rath

Spletni portal Glas Istre je nekaj več podrobnosti izvedel od direktorice Zavoda za nujno medicino Istarske županije Tatjane Čemerikić. Ob 5.55 so dobili poziv, da deklica ne diha. Ekipa nujne medicinske pomoči je odhitela na kraj dogodka, v tem času pa je deklico po navodilih dispečerke deklico oživljal njen oče. Nato so z naprednejšimi metodami oživljanje nadaljevali še reševalci. "Eno uro so dajali vse od sebe, da bi zbudili srce, a na žalost niso bili uspešni," je povedala Čemerikić in izrazila sožalje družini. 

Priznala je, da reanimacije otrok predstavljajo največji stres reševalcem. "In v zadnjih mesecih smo imeli kar tri reanimacije otrok v Pulju, kar nas je vse pretreslo," je dodala. "Na delu smo profesionalci, smo pa samo ljudje, ki to podoživljajo pozneje, zaradi tega imamo zagotovljeno tudi psihološko pomoč," je zaključila. 

Direktorica puljske bolnišnice Irena Hrstić je za Index povedala, da je deklica umrla doma in ne v bolnišnici, zato več informacij ni mogla podati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta