V narodnem parku sta se želela fotografirati, a sta omahnila v smrt

GR.G.
21.01.2019 11:20

Zaključena je obdukcija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Indijska turista Vishnu Viswanath in Meenakshi Moorthy sta na priljubljeni razgledni točki v narodnem parku Yosemite postavila kamero in se želela fotografirati. To sta zakonca počela na mestu, kjer ni bilo varovalne ograje, in omahnila v smrt, je za The Guardian povedal njun sorodnik. Skrbniki parka so trupli 29-letnega Viswanatha in 30-letne Moorthyjeve našli oktobra lani, približno 245 metrov pod vrhom Taft Point, kjer se lahko obiskovalci sprehajajo po robu granitne police, ki pa ni ograjena, marsikomu pa sprehod povzroča vrtoglavico. Sedaj so znane podrobnosti tragedije.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BThjJJQhVyR/{/instagram}
Viswanath, ki je bil programski razvijalec pri družbi Cisco s sedežem v mestu San Jose v Kaliforniji, je z ženo postavil stojalo s fotoaparatom na rob prepada, je za Associated Press povedal njegov brat Jishnu Viswanath. Obiskovalci parka pa so kamero opazili naslednji dan in o tem obvestili skrbnike, ki so z daljnogledi našli trupli, s pomočjo helikopterjev pa so ju dvignili iz brezna.

Narodni park Yosemite.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta