V občini Kobarid: Smrtno se je ponesrečil jadralni padalec

Le.V.
14.08.2024 09:48

Novogoriška policijska uprava poroča o hudi nesreči 67-letnega nemškega državljana, ki je z jadralnim padalom strmoglavil v južnem pobočju Stola

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Saso Bizjak

 

Na pobočju Stola v občini Kobarid se je v torek smrtno ponesrečil jadralni padalec. Novogoriška policijska uprava je sporočila, da je 67-letni nemški državljan ob 12.11 poletel z vzletišča na Stolu. "Zavrtelo mu je sedež, nakar je zaradi nezadostne vzletne hitrosti strmoglavil v južnem pobočju Stola, približno 50 metrov pod vzletiščem," je nesrečo povzel tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik. V nesreči se je moški tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. 

Pri reševanju so sodelovali gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa gorske reševalne službe z Brnika. Preminulega tujega državljana so s helikopterjem letalske policijske enote prepeljali na heliport v Tolminu, kjer sta ga prevzeli ekipa nujne medicinske pomoči in pogrebna služba. 

O tragičnem dogodku je policija poleg preiskovalnega sodnika in tožilca obvestila tudi preiskovalca nesreč in incidentov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta