V Rimu prijeli osumljenca za dvojni umor v Avstraliji pred skoraj pol stoletja

STA, Gr.G.
21.09.2024 17:50

Leta 2017 je avstralska policija ponudila nagrado v višini preko 600 tisoč evrov za informacije, ki bi vodile do aretacije in obsodbe storilca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Avstralska policija je danes sporočila, da so v mednarodni akciji v Rimu aretirali 65-letnega osumljenca za dvojni umor z nožem v Melbournu izpred 47 let. Osumljenec z grško-avstralskim državljanstvom je sicer živel v Grčiji, kjer ga je ščitil zastaralni rok. Pridržali so ga na podlagi Interpolove tiralice, ko je zapustil državo.

Trupli 27-letne Suzanne Armstrong in 28-letne Susan Bartlett z več vbodnimi ranami so odkrili 13. januarja 1977 v njuni hiši na Easey Street v Melbournu. Armstrongova je bila posiljena. Njenega takrat 16-mesečnega sina so našli nepoškodovanega v otroški posteljici.

"Zgodil je gnusen, grozljiv, poblaznel umor - več vbodov z nožem," je danes na novinarski konferenci povedal načelnik policije v zvezni državi Viktorija Shane Patton. Skoraj pol stoletja star zločin, znan kot umor na ulici Easey, je označil za doslej najdaljši in najhujši nerešen primer v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

EPA

Leta 2017 je avstralska policija ponudila nagrado v višini milijona avstralskih dolarjev (610.000 evrov) za informacije, ki bi vodile do aretacije in obsodbe storilca.

Osumljenec, ki ima dvojno grško-avstralsko državljanstvo, je sicer živel v Grčiji, kjer ga je ščitil zastaralni rok. Avstralska policija je čakala, da zapusti državo, in tako so ga v mednarodni akciji aretirali v četrtek na letališču Fiumicino v Rimu na podlagi tiralice mednarodne organizacije kriminalistične policije Interpol.

Avstralija bo sprožila postopek izročitve osumljenca, je dejal Patton.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta