V Splitu napadli brata 25-letnika, ki je v soboto s kalašnikovko ubil tri ljudi

M.R.
16.01.2020 22:01

Hrvaški mediji poročajo, da je bil danes popoldne v Splitu napaden brat 25-letnika, ki je preteklo soboto v tem dalmatinskem mestu z avtomatsko puško do smrti ustrelil tri ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Da je bil moški napaden, je potrdila tudi policija, na spletni strani Dalmatinski portal pa poročajo, da gre za brata. to je za Slobodno Dalmacijo potrdil tudi odvetnik napadalca Branko Šerić. "Res je, slišal sem, da je bil napaden, ne vem pa v kakšnih okoliščinah se je to zgodilo in kako je z bratom mojega varovanca," je pojasnil. 
Brat bi moral jutri skupaj z očetom pričati pred sodnikom. Šerić zdaj ne ve, ali bo do tega tudi prišlo. 
Spletna stran 24sata.hr pa navaja izjavo taksista, ki trdi, da se je brat po napadu usedel v njegov taksi. "Nisem vedel, kaj naj storim. Vstopil je v avto. Od prej ga nisem poznal," razlaga in dodaja da ga je prosil, če ga lahko pelje do mesta. Takrat je povedal, da je njegov brat zakrivil tragedijo. "Dejal sem mu, naj pride k sebi, on pa mi je povedal, da so ga napadli. Imel je temne hlače, temno majico, jakno, v rokah pa držal belo zimsko kapo. Del lica na desni strani glave je imel odrgnjen, kot bi padel z motorja in ostane le rdeče," je pojasnil taksist. 
Nato mu je ustavil, vožnje pa mu ni zaračunal. Pozneje je taksist poklical policijo. Večernji list pa nadaljuje še z zgodbo policije, ki je bila obveščena, da je omenjeni vstopil na avtobus, vendar ga tam ob njihovem prihodu ni bilo več. Ko so ga poskušali priklicati, se jim je celo javil in potrdil, da je bi napaden, vendar ni želel povedati nič drugega. Ko so mu rekli, da bodo prišli ponj, je to zavrnil, prav tako ni želel zdravniške pomoči, je povedala predstavnica splitske policijske uprave. Policija ga še naprej išče.
25-letnik je sicer preteklo soboto s kalašnikovko popoldne s streli ubil tri ljudi. Hrvaški mediji so pisali, da se je s tem maščeval zaradi izsiljevanja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta