(VIDEO) Obsojen na dosmrtni zapor: Moškega porinil pod vlak, trdi, da je to storil zaradi ene malenkosti

M.R.
11.10.2024 11:43

Moškega so obsodili na dosmrtno zaporno kazen, ker je februarja neznanca porinil pod prihajajoči vlak podzemne železnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Incident se je zgodil februarja letos na postaji podzemne železnice Oxford Circus.
Profimedia

Mediji poročajo, da je sodišče obsodilo 24-letnega Brwaja Shosrsha, ki je na postaji londonske podzemne železnice Oxford Circus porinil naključnega mimoidočega moškega. Gre za 61-letnega poštarja, ki se je vračal iz službe domov in s storilcem sploh ni komuniciral. Shorsh je vstal in ga iz ljubega miru porinil s perona na tračnice. 

Poštar je k sreči ostal na nogah in se je s pomočjo drugega mimoidočega hitro povzpel nazaj na peron. Sodnik je tega pomočnika zaradi hitre reakcije in poguma nagradil s tisoč funti (slabih 1200 evrov). 

Strojevodja vlaka, ki se je približeval postaji, je tudi aktiviral zavoro za nevarnost, a so ga le sekunde delile od trčenja v žrtev. Na sodišču je povedal: "Če bi bil na tračnicah nekaj sekund dlje, bi umrl."

Do prihoda policije je Shorsh že pobegnil s postaje, a so ga policisti aretirali še istega dne. Med zaslišanjem je povedal, da je porinil žrtev, ker da ga je grdo pogledala, to pa da ga je razjezilo. 

Obsojen je bil na dosmrtno ječo, a bo lahko že po osmih letih zahteval pogojno izpustitev. Trdil je, da ni vedel, da prihaja vlak. Shorsh je sicer kurdski migrant, na ulicah Anglije pa je spal od leta 2020.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta