(VIDEO) Prometna nesreča v predoru Markovec, pred njim pa ...

S. M.
03.12.2021 15:45

V sredo zvečer je v predoru Markovec prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi trije vozniki, dva pod vplivom alkohola. Pred zaprtim predorom pa so se vozniki obračali in po avtocesti vozili v napačno smer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dars

Policisti Policijske uprave Koper so bili v sredo nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči v predoru Markovec. Ugotovili so, da je 27-letnica pri vožnji po desnem pasu iz neznanega razloga z osebnim vozilom zapeljala na levi vozni pas, tam pa trčila v zid. V litru izdihanega zraka je imela 0,42 miligramov alkohola.

Za njo sta pripeljala 36-letni voznik osebnega avtomobila in 25-letni voznik kombija. Prvi se je poskušal trku izogniti, pri čemer je podrsal kombi,  kljub umiku pa zatem trčil še v osebni avto prve voznice, piše v sporočilu za javnost. Pri 36-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zoper njega izdali obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi preteka prometnega dovoljenja. 27-letna voznica pa je bila denarno kaznovana zaradi alkohola in napačne strani vožnje.

Obračali pred predorom in vozili v napačno smer

Med obravnavo prometne nesreče je bil predor Markovec za promet zaprt. Policisti so prejeli več informacij, da so vozniki pred predorom obračali vozila in vozili v napačno smer, nazaj proti Izoli, so v današnjem sporočilu za javnost napisali pri PU Koper. Na kraju kršitev sicer niso zaznali, še piše.

Policisti zato vnovič opozarjajo, da je vožnja v nasprotno smer po avtocesti izjemno nevarna. "Ne zaradi kazni, ki vam jo lahko izreče policist, ampak zaradi ogrožanja življenja sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu," so dejali.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da je vožnja v nasprotni smeri na avtocesti prepovedana. Globa za takšno dejanje je določena v višini najmanj 1200 evrov z izrekom 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ob tem so policisti še sporočili, da je vožnja v napačni smeri velik in smrtno nevaren problem, vendar je kršitelje velikokrat težko izslediti. Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri, ali so o tem obveščeni, svetujejo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta