(VIDEO) Znane podrobnosti tragične nesreče v Zadru, v kateri je umrla tudi Slovenka: Kriva je bila prehitra vožnja

A.L.
22.04.2022 12:09

V nesreči je umrla tudi 61-letna Slovenka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dan po tragični nesreči v bližini zadrskega letališča, v kateri so umrle tri osebe, je znanih nekaj več podrobnosti. Že včeraj je policija pojasnila, da je voznica v avtomobilu toyota Yaris z ljubljanskimi registrskimi oznakami najverjetneje izgubila oblast nad vozilom in v podvozu trčila v nasproti vozeči tovornjak.

Policija je iz vozila, ki je bilo v nesreči povsem uničeno, uspela pridobiti osebne dokumente, a do danes ni bilo uradno znano, kdo natančno so umrle potnice. Hrvaški mediji so sprva poročali o treh slovenskih državljankah, a so pozneje navajali, da bi dve potnici lahko bili Hrvatici ali pa imeli dvojno državljanstvo.

Zadarski.hr danes povzema besede tamkajšnjih policistov, ki so potrdili, da je za volanom sedela 66-letna hrvaška državljanka, v vozilu pa sta bili še 61-letna Slovenka in 55-letna Hrvatica. Vse kaže, da voznica pred podvozom hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na cesti, v zavoju pa je izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in bočno trčila v sprednji del tovornjaka, ki je pripeljal z nasprotne smeri. 40-letni voznik tovornega vozila v nesreči ni bil poškodovan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta