V hudi nesreči pri Zadru v vozilu s slovenskimi registrskimi tablicami umrle tri ženske

M.R.
21.04.2022 14:39

Pri Zadru se je okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe. Trčila sta osebno in tovorno vozilo, so sporočili z zadrske policijske uprave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nesreča se je zgodila pri podvozu v Donjem Zemuniku. Ogled kraja nesreče še traja, zato več podrobnosti ni znanih.

Hrvaški časnik Večernji list, ki navaja besede državnega tožilca Denisa Sokola, je zapisal, da je osebno vozilo toyota yaris z ljubljanskimi registrskimi oznakami nenadoma zapeljalo na nasprotni pas in trčilo v tovorno vozilo s hrvaškimi tablicami. Pri tem naj bi bilo osebno vozilo odbilo v steno. Nesreča se je zgodila v neposredni bližini letališča Zemunik.

Na spletni strani dnevnik.hr navajajo neuradne informacije, da so se tri ženske v slovenskem avtomobilu vozile v smeri Zadra. Hrvaški voznik tovornjaka znamke Mercedes je star 40 let in v nesreči po prvih podatkih ni bil poškodovan in po do zdaj znanem ni kriv za hudo nesrečo. Trupla pokojnih morajo še identificirati, izvršena bo tudi obdukcija.

Pri portalu dnevnik.hr še dodajajo, da so bile po poročanju državnega tožilstva v vozilu glede na dokumente tri ženske - 66-letna slovenska državljanka ter 55- in 61-letni hrvaški državljanki. Zakaj je voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotni vozni pas za zdaj ni jasno. "Ali je bilo to zaradi spolzke ceste ali prevelike hitrosti," se je vprašal Sokol. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta