Vozili zbili dva pešca, en pešec v bolnišnici

STA, A.L.
22.10.2024 17:34

Voznik avtomobila je zgodaj zjutraj pri zdravstvenem domu v Postojni zbil 25-letnega pešca, ki so ga odpeljali v bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po prvih podatkih je huje poškodovan. Poleg tega je zjutraj v Postojni voznik kombija trčil v 52-letno peško. Policija voznike opozarja, naj bodo pozorni na pešce.

Policisti v primeru trčenja v 25-letnika obravnavajo sum kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Vozniku, ki je trčil v 52-letno peško, pa so izdali plačilni nalog.

Policija je voznike osebnih avtomobilov opozorila, naj bodo pozorni na pešce, še posebno pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih. Poleg tega jih opozarjajo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in dosledno upoštevajo omejitve hitrosti.

Pešce opozarjajo, naj poskrbijo za lastno varnost in upoštevajo cestnoprometne predpise. Pešci lahko s svojim ravnanjem pomembno prispevajo k večji varnosti, in sicer s pravilnim prečkanjem na označenih mestih, pravilno hojo ob cestišču in uporabo odsevnih predmetov, s katerimi lahko povečajo svojo vidnost, so opozorili.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta