Za posledicami ponedeljkove prometne nesreče v Velenju umrl znani fotograf

A.L.
01.06.2023 08:46

Zoper 29-letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Iz UKC Maribor so celjske policiste obvestili, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila v ponedeljek okoli 15.40 v Velenju, umrl 59-letni pešec. 29-letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo.

Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in 59-letnega pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 59-letnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer pa je včeraj popoldne umrl. 

Zoper 29-letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba.

Portal Velenjcan medtem poroča, da je v nesreči umrl znani fotograf Peter Marinšek. Poklonili so se mu tudi v Galeriji Velenje, kjer so zapisali: "Dragi Peter, v Galeriji Velenje bomo neskončno pogrešali klike tvojega fotoaparata, vse tvoje zabavne pripovedi in serije vrhunskih fotografij. Predvsem pa bomo pogrešali Tebe! Hvala za vse skupne zgodbe. Ne, ne bodo šle v pozabo!"

Fotografija, objavljena na Facebooku, je nastala v Galeriji Velenje ob razstavi, ki je plod nekajletnega ustvarjanja oglaševalskih posnetkov Petra Marinška z našo najboljšo smučarko vseh časov Tino Maze. Posnetki so bili narejeni za največjo slovensko zlatarsko hišo Zlatarno Celje, še piše Velenjcan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta