Ženska tuja otroka z ulice peljala na CSD: Ocenila je, da ne bi smela sama postopati naokoli

M.R.
24.01.2020 14:01

Nenavaden dogodek, ki se je zgodil v Kopru. Ženska prijela tuja otroka za roko in ju peljala na center za socialno delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj popoldan sta starša dveh otrok, sicer sošolcev, iz Kopra policiji prijavila, da je v sredo okoli 14. ure na poti iz OŠ Koper k njunima otrokoma, starima 8 let, pristopila starejša ženska in ju prijela za roko ter ju odpeljala na center za socialno delo (CSD). 
Policija pojasnjuje, da je šlo za 66-letno žensko, ki je ocenila, da otroka sama ne bi smela "postopati" po Kopru. Policija dogodek še preiskuje in bo javnost obvestila o izsledkih preiskave, ko bo končana. 
Je pa že včeraj na družbenem omrežju Facebook zaokrožil zapis o tem dogodku, povzemajo pa ga Primorske novice. "Zagrozila jima je, da če bosta jokala, se drla ali karkoli, bo poklicala policijo in ne bosta več videla svojih staršev. Čez nekaj časa je dečka pustila oditi in mu dala poljub v slovo. Deklico pa je odpeljala na CSD in natvezila zgodbo o kreganju, nasilju in še kaj v družini,” omenjeni časnik navaja zapis na Facbooku. 
Primorske novice so pridobile tudi odziv koprske enote centra za socialno delo. Direktorica Tjaša Rodman je dejala, da je popoldne k njim prišla ženska v družbi otroka in da so potem "stekle vse potrebne aktivnosti, da se otroka pomiri in poskrbi za njegovo varnost"
Zadevo so policiji prijavili tako starši kot tudi CSD. Primorske novice še dodajajo, da je bilo mogoče iz pogovora, ki so ga na CSD opravili s 66-letnico, razumeti, da ni želela škodovati otrokoma, ampak da je pri enem od njiju zaznala stisko in ga je zato odpeljala tja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta