Zjutraj in podnevi vse več pijanih voznikov: ​V litru izdihanega zraka je imel kar 1,7 promila alkohola

K. Š.
19.12.2019 10:04

Kranjski policisti poročajo o dveh primerih hujše alkoholiziranosti v prometu, prav tako novomeški. Splošno prepričanje, da lahko pijane voznike na cestah srečamo le v večernem in nočnem času, pa več ne drži. Vse več alkoholiziranih voznikov na cestah beležijo tudi zjutraj in podnevi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz prometa so izločili voznika tovornega vozila, ki je kazal očitne znake opitosti. Sume je potrdil tudi alkotest.
Policijska Uprava Novo Mesto

Kranjski policisti so včeraj zjutraj na šolski poti v Predosljah obravnavali voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka promil alkohola, sredi popoldneva pa so tamkajšnji prometni policisti reagirali še na prijavo "slalom" vožnje z občasnim ustavljanjem na glavni cesti med Podtaborom in Tržičem. Alkotest je pokazal, da je imel voznik, ki so ga kasneje izločili iz prometa, v litru izdihanega zraka kar 0,81 miligrama alkohola, kar je približno 1,7 promila. V obeh dogodkih gre za hujše  prekrške, ki pa so se na srečo končali brez hujših posledic. 
Prav tako so na mejnem prehodu Obrežje na izstopu iz Slovenije pridržali voznika tovornega vozila z bolgarskimi registrskimi oznakami, ki je spregledal prometno signalizacijo in zapeljal na stezo, namenjeno voznikom osebnih avtomobilov.  Policisti so opravili mejno kontrolo in 36-letniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Alkotest je potrdil, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov te opojne substance.

16. december 2004, Maribor - Policijska kontrola prometa - alkotest - naprava za merjenje alkohola v krvi
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta