Znane so podrobnosti hude nesreče na ljubljanski obvoznici: V nasprotno smer je vozil 86-letnik

M.R.
23.10.2022 12:49

Policija je posredovala podrobnosti hude prometne nesreče, v kateri sta umrla moški in ženska, še dve osebi pa sta huje poškodovani in sta v smrtni nevarnosti. Poleg tega so bili trije udeleženci nesreče še lažje poškodovani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

86-letni voznik je malo pred 12. uro pripeljal po ljubljanski obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Na kraju sta umrla 86-letni voznik, prav tako pa je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo 86-letnika so nato trčila še ostala tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani. Vseh pet vozil je imelo slovenske registrske oznake.

Zaradi oskrbe poškodovanih in odpravljanja posledic nesreče, je bila avtocesta zaprta vse do 16.30. Udeležence so morali iz vozil reševati tudi gasilci. Zaprt je bil tudi prehitevalni pas avtoceste v nasprotni smeri. 

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurna preiskovalni sodnik in tožilec, zdaj pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta