Brezplačen ogled nagrajenih filmov Prešernovih nagrajencev

MMAJ
07.02.2023 05:50

Slovenski filmski center in Baza slovenskih filmov z brezplačnimi filmskimi projekcijami že tretje leto zapored obeležujeta Prešernov dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor iz filma Človek s senco 
BSF

Med 7. februarjem od 20. ure in 9. februarjem do polnoči bosta na spletni strani Baze slovenskih filmov (bsf.si) na ogled dva celovečerna filma letošnjih Prešernovih nagrajencev, in sicer Človek s senco (2019) v režiji Eme Kugler in Srečen za umret (2012) v režiji Matevža Luzarja. Filma bosta dostopna za ves svet in bosta na voljo tudi z angleškimi podnapisi.

Film Človek s senco je od premiere leta 2019 na domačih in mednarodnih filmskih festivalih osvojil že več kot sto nagrad in je v tem pogledu eden najuspešnejših slovenskih filmov sploh. Celovečerec govori o tem, da je največja zabloda človeka njegova iluzija, da je svoboden. Dodajmo, da je tudi sicer večji del filmskega opusa Eme Kugler na voljo za izposojo v stalni spletni zbirki Baze slovenskih filmov.

Srečen za umret je po drugi strani prvenec režiserja Matevža Luzarja iz leta 2012. Gre za grenko-sladko komedijo o 76-letnem Ivanu, upokojencu, ki se odloči, da bo srečen, preden umre. V filmu v glavnih vlogah igrata Evgen Car in Milena Zupančič. Celovečerec je ob premieri na Festivalu slovenskega filma osvojil pet vesen in nagrado občinstva. Luzar je sicer nagrado Prešernovega sklada prejel za svoj najnovejši film Orkester, ki je te dni prav tako še vedno na ogled v kinematografih po Sloveniji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta