(FOTO) S sodobno plesno predstavo se je začel 59. festival Borštnikovo srečanje

PV
08.06.2024 10:41

Sinoči se je začelo 59. Borštnikovo srečanje, za tekmovalne predstave je veliko zanimanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavnostno odprtje 59. festivala Borštnikovo srečanje
Miloš Vujinović

Sinoči se je z mednaorodno sodobno-plesno predstavo Vezi duš v Slovenskem narodnem gledališču Maribor slavnostno odprl 59. festival Borštnikovo srečanje, ki se je s spremljevalnimi prireditvami dogajal že ves teden, od danes pa bo na sporedu tudi tekmovalni program s predstavami po izboru selektorja Blaža Lukana. Festival se bo s podelitvijo nagrad za najboljše ustvarjalce zaključil prihodnjo nedeljo, ko si bo letošnji Borštnikov prstan nadel prvak ljubljanske Drame, za mariborsko publiko pa še vedno priljubljeni domačin Branko Šturbej.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko in direktor SNG Maribor Danilo Rošker
Miloš Vujinović

Pred sinočnjo predstavo so odprli razstavo legendarnega gledališkega fotografa Toneta Stojka, gledališka fotografiji je letos s tremi razstavami in okroglo mizo eden od fokusov festivala. Organizatorji poročajo v velikem interesu zlasti za tekmovalne predstave, nekatere so že nekaj časa razprodane, živahen utrip je zaznati tudi na spremljevalnih dogodkih. Zdi se, da se je po uporu ob prestavitvi tradicionalnega termina z jeseni na pomlad in po spremenjenih navadah publike zaradi pandemije festival torej znova vzpostavil in bo šestdesetletnico pričakal v dobri formi.

Miloš Vujinović
Fotografska razstava Gledališka fotografija Toneta Stojka
Miloš Vujinović
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta