Kako mejni sistemi definirajo ​človeška življenja, jih nadzirajo in uničujejo

pv
19.08.2020 14:45

Razstavi v artKITu (kolektiv Un-war Space Lab) in KIBeli (študenti Fakultete likovnih umetnosti iz Beograda)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Home not Home na železniški postaji v Mariboru  
Janez Klenovsek

V galeriji artKIT na Glavnem trgu je med 18. avgustom in 4. septembrom na ogled "čardak/çardak v praznini", razstava kolektiva Un-war Space Lab, ki ga sestavljajo dr. Armina Pilav, Karla Crnčević in Servet Cihangiroglu. V tem projektu se je kolektiv osredotočil na raziskovanje državnih mejnih sistemov in obmejnih infrastruktur s poudarkom na tem, kako ti definirajo ​človeška življenja, vplivajo nanje, manipulirajo z njimi, jih nadzirajo in uničujejo ter zaznamujejo okoliške pokrajine in vanje vpisujejo zgodovino nasilja, so ob razstavi zapisali v Kibli. Kolektiv je na Malti, v Srbiji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini v sodelovanju z različnimi ljudmi na poti ustvaril filmske eseje, fotografije, zvočne krajine in besedila, v kombinaciji z zgodovinskimi dokumenti pa jih v tokratni galerijski postavitvi predstavlja prvič.
V kontekstu trenutne vsesplošne situacije in problematike, ki jo ta projekt nagovarja, je bil namesto uradnega odprtja razstave včeraj zvečer na fasado stolpa železniške postaje v Mariboru predvajan kratki eksperimentalni film kolektiva z naslovom Home not Home, ki je del razstave v ArtKITu.

Janez Klenovsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta