Na dvorišču z Anjo Golob

pv
24.08.2020 15:47

Deset let Živih dvorišč in deset let od prve pesniške zbirke Anje Golob

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot da si pri nekom doma, ampak vseeno v prostoru skupnosti.  
Tadej Regent

V nedeljo zvečer je na dvorišču na Vojašniškem trgu 6, enem tistih, ki so nam jih odkrila Živa dvorišča, nastopila Anja Golob. Dvorišča so si jo zaželela za zaključek praznovanja svojega desetega rojstnega dneva. Naneslo je, kot je ugotovila voditeljica pogovora Zora A. Jurič, da je minilo deset let tudi od prve pesniške zbirke Anje Golob V roki. Desetletje, v katerem so sledili še tri pesniške zbirke, dve Jenkovi nagradi, založba VigeVageKnjige, udarne in popularne kolumne ter facebook zapisi in performansi, v katerih vztrajno opozarja, da je to tudi desetletje zatona slovenske kulturne politike. Anja Golob se zdi človek, za katerega rečemo, da poezijo živi. Ampak kaj pravzaprav pomeni poezijo živeti? Pomeni tudi, da je umetnost del življenja. In v naši družbi to ni.
V nedeljo zvečer se je izrisoval "portret mladenke v ognju" (domislica Zore A. Jurič) zgolj ob brlenju svečke, tako je tudi brala poezijo. Bilo je tako, kot mora biti na Živih dvoriščih: kot da si pri nekom doma, ampak vseeno v prostoru skupnosti. Bilo je intimno in komorno, ampak odprto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta