(ODZIV) Ne drži, da sta minister Simoniti in državna sekretarka "samovoljno" izbrala Draga Jančarja

kr
26.07.2021 06:00
Ministrstvo za kulturo zavrača navedbe v članku o projektu Eurepe Readr z naslovom Ministrstvo je poseglo tudi v izbiro literature, odziv objavljamo v celoti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Jančar, Drevo brez imena
Modrijan

V skladu s 26. členom zakona o medijih zahtevamo objavo popravka prispevka, objavljenega 22. 7. 2021 v časniku Večer, avtorice Petre Vidali. Članek v uvodu povzema besede Aljoše Harlamova, ki pravi: "… da v izbor projekta (Europe Readr) ni posegla nobena druga članica EU, ministrstvo za kulturo oziroma Vasko Simoniti in Ignacija Fridl Jarc pa sta samovoljno izbrala roman Draga Jančarja Drevo brez meja."

Članek navaja še naslednji citat Aljoše Harlamova: "Je pa predvsem žalostno, da nobena od članic ni imela težav z izborom - samo Sloveniji oziroma ministrstvu za kulturo, Ignaciji Fridl Jarc in Vasku Simonitiju osebno, se je zdelo, da mora poseči z ideološkim izborom." V skladu s 26. členom zakona o medijih - Pravica do popravka objavljenega obvestila - prosimo za pripravo in objavo enakovrednega prispevka s prikazom nasprotujočih si dejstev.

Ministrstvo ostro zavrača navedbe, ki jih je v članku navedel Aljoša Harlamov, da sta minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in državna sekretarka na ministrstvu dr. Ignacija Fridl Jarc osebno posegla v izbor slovenske knjige za projekt Europe Readr. V projektu Europe Readr ministrstvo za kulturo ni sodelovalo, prav tako ne drži, da sta minister za kulturo in državna sekretarka "samovoljno" izbrala roman Draga Jančarja Drevo brez imena.

Služba za odnose z javnostmi

Ministrstvo za kulturo RS

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta