Poslovilna turneja 2Cellos se je začela s posebno noto

sta, kr
04.04.2022 15:22

Slovenija in Hrvaška sta 30-letnico vstopa v Združene narode proslavili tudi s koncertom 2Cellos v nedeljo
v New Yorku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stjepan Hauser in Luka Šulić  
Marko Vanovšek

Slovenski in hrvaški čelist Luka Šulić in Stjepan Hauser sta sredi svoje velike poslovilne turneje po vsem svetu. Ameriško turnejo sta začela v nedeljo v dvorani Barclay's center v Brooklynu, koncert pa je dobil še posebno noto.

Slovenija in Hrvaška sta bili skupaj z Bosno in Hercegovino v ZN sprejeti 22. maja 1992. Vse tri države bodo okroglo obletnico proslavile še z drugimi dogodki.

Veleposlanika Slovenije in Hrvaške pri Združenih narodih, Boštjan Malovrh in Ivan Šimonović, sta se odločila, da bi bila ustrezna priložnost za obeležitev obletnice tudi nastop slavnih čelistov, pri čemer je bila izražena tudi solidarnost z Ukrajino in Ukrajinci, ki se soočajo z rusko agresijo.

Na koncertu v skoraj polni dvorani Barclay's center je bil med drugimi tudi ukrajinski veleposlanik pri ZN Sergij Kislica.

Luka Šulić in Stjepan Hauser sta doslej izdala pet albumov, predstavljata pa instrumentalne izvedbe znanih rock in pop skladb. Zaslovela sta leta 2011, ko je njuna izvedba Smooth Criminal postala hit na youtubu z več kot tremi milijoni ogledov v dveh tednih. Doslej si ju je na ta način ogledalo več deset milijonov ljudi.

Julija 2011 sta izdala prvi album, na katerem so skladbe U2, Guns N' Roses, Nine Inch Nails, Stinga, skupin Coldplay, Nirvana, Muse, Kings of Leon in Michaela Jacksona. Istega leta sta igrala tudi z Eltonom Johnom na njegovi poletni turneji. Leta 2018 sta nastopila tudi na finalni tekmi evropske lige prvakov med Realom iz Madrida in Liverpoolom.

Njuna zadnja turneja poteka sedaj. Ameriški del turneje se bo po New Yorku nadaljeval še v Virginiji, Severni Karolini, Tennesseeju, Teksasu, Koloradu, Nevadi in Kaliforniji, od koder potujeta v Budimpešto in potem naprej po svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta