(PRED PREMIERO) Dostojevski iz ženske perspektive

Matic Majcen Matic Majcen
21.09.2022 14:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Režiser Jari Juutinen, novi upravnik Gledališča Celje Miha Golob, dramaturginja Alja Predan in igralka Maša Grošelj na predstavitvi monodrame Žalostinke iz srca Evrope 
Režiser Jari Juutinen, novi upravnik Gledališča Celje Miha Golob, dramaturginja Alja Predan in igralka Maša Grošelj na predstavitvi monodrame Žalostinke iz srca Evrope 
Matic Majcen
Na Malem odru Gledališča Celje bodo v petek v režiji Jarija Juutinena in po dramski predlogi Kristiana Smedsa premierno uprizorili monodramo Žalostinke iz srca Evrope.

Ideja za slovensko uprizoritev predstave Žalostinke iz srca Evrope izhaja iz obdobja, ko je Alja Predan vodila Borštnikovo srečanje in so vsako leto izpostavili eno izmed gledališko spregledanih držav. Zadnja izmed teh držav je bila Finska in takrat je predstavo prvič povabila v Slovenijo. "Smedsa sem kot uveljavljenega gledališkega režiserja poznala že od prej. Smeds je kot edini nordijski režiser prejel nagrado New Theatrical Realities, ki jo je svojčas podeljevala Evropska komisija," je na tiskovni konferenci pojasnila Alja Predan.

Osrednja vloga v Žalostinkah iz srca Evrope je pripadla igralki Maši Grošelj. "Monodrama je zahteven igralski izziv, sploh zame, ki se še ne dojemam kot zelo izkušeno igralko. Ne gre samo za to, da moraš imeti posebno koncentracijo, ampak moraš imeti tudi fizično kondicijo, da lahko s pravim nabojem odigraš celotno predstavo. Ta predstava je zame nekaj drugačnega, zagotovo gre za največji izziv v moji karieri."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta