Razpis za 20. Pesniški turnir

kr
17.01.2020 15:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pesniški turnir 2018 
Boštjan Lah

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oziroma vrstic, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let. Avtor, ki bo poslal več pesmi ali predolgo pesem, bo izločen. Strokovna žirija v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Pottoco in Stanka Hrastelj bo izbrala dvanajst najboljših pesmi. Dvanajst izbranih pesnikov se bo tako v petek, 25. aprila, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, v okviru festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru pomerilo v Kazinski dvorani SNG Maribor na 20. Pesniškem turnirju. Strokovna žirija bo izbrala viteza/vitezinjo turnirja, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo in 505 evrov. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.
Avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom Pesniški turnir 2020, najkasneje do 29. februarja. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni zaprti kuverti, označeni z isto šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Zaradi anonimnosti natečaja ne sprejemajo pesmi, poslanih po e-pošti. Strokovna komisija bo dvanajst izbrancev razglasila na posebni prireditvi ob 20. jubilejnem turnirju 20. marca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta