Stoječe ovacije za slovo

Branka Bezjak Branka Bezjak
16.01.2019 15:45

Ervin Hartman se je po 52 letih od dirigiranja Pihalnemu orkestru Pošta Maribor poslovil s slavnostnim koncertom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ervin Hartman je predal taktirko Alesandru Čonču, ki je dirigentske izkušnje nabiral že pri Brass Bandu Slovenija.
Mediaspeed

Polna Velika dvorana SNG Maribor je v torek zvečer z gromkimi aplavzi in stoječimi ovacijami pospremila svečani novoletni koncert Pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor. Sicer tradicionalni koncert je bil res poseben, ker je orkestru še zadnjič po 52 letih dirigiral Ervin Hartman. Poslavlja pa se tudi od vloge umetniškega vodje orkestra, v katerem je pustil velik pečat. In slovo je bilo res dostojanstveno, okoli 80-članski orkester pa je v več kot uro in pol trajajočem programu več kot potrdil, da je njegovo ustvarjanje na visokem nivoju.
V prvem delu je v programu, za katerega je Hartman izbral tudi slovenske avtorje, denimo rapsodijo Emila Glavnika Logarska dolina, sodelovala solistka na rogu Sara Hartman, v drugem delu, ko so prišle na vrsto znane arije iz svetovnih oper, pa sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in tenorist Aljaž Farasin. Ob njih so k mogočnosti zvokov prispevali še pevski zbori: Ženski pevski zbor NKBM, Moški pevski zbor Slave Klavore, Vokalna skupina Virtus in Komorni zbor Huga Wolfa. Akademska folklorna skupina KUD Študent Maribor pa je s plesom popestrila pesem iz opere Ero z onega sveta. {embed_youtube}https://youtu.be/apoLxoIRbjs{/embed_youtube}
Za konec so odigrali še Time to say goodbye in v dodatku še Radetzky marš, med katerim se je Hartman med dirigiranjem obrnil proti občinstvu, nato pa še med igranjem paličico predal svojemu nasledniku, sicer klarinetistu v orkestru Aleksandru Čonču.

Ervin Hartman s solistoma Aljažem Farasinom in Andrejo Zakonjšek Krt
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta