Nasveti za varčno, varno in čisto kopalnico

J. M.
14.03.2022 04:00

Kopalnica je prostor za higieno telesa. Dejstvo pa je, da se v njej počutimo prijetno le, če je čista in urejena ter če v njej vse brezhibno deluje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kohler

Najprimernejši material za kopalne in pršne kadi je liti sanitarni akril, ki je v primerjavi z drugimi materiali najžlahtnejši polimerni material. Liti sanitarni akril je trajen in se ne stara, je prijeten na dotik. Zanj je značilen visok sijaj, lahko ga poliramo. Je dober toplotni izolator. Odporen je proti razredčenim kislinam, bazam, alkoholu, razkužilom. Ker je obarvan po celi debelini, omogoča enostavno popravljanje mehanskih poškodb. Protizdrsni akril pa dodatno zmanjša nevarnost zdrsov in poškodb.

Kolpa

Varčno z vodo

Namesto kopeli, za katero bi porabili približno 250 litrov vode, se marsikdo raje odloči za prho. In prhanje. Za pet minut prhanja boste v povprečju porabili 140 litrov vode. Pri prhanju lahko z namestitvijo nizkopretočne glave še dodatno zmanjšate porabo energije in vode.

Hansgrohe

Brez vodnega kamna

Marsikje v Sloveniji je voda trda, zato se luknjice na ročki za prho hitro zamašijo. Očistite jih lahko tako, da ročko snamete in jo čez noč namočite v kis, ki ste ga poprej dobro segreli na kuhališču. Da bo vodni kamen resnično odstranjen, luknjice očistite še z zobotrebcem, nato ročko za prho obrišite s krpo, namočeno v kis.

Hansgrohe

Vrata za prho

Steklena vrata za prho se hitro umažejo z ostanki mila, vode in pene. Očistite jih lahko tako, da na suho krpo iztisnete malo pene za britje in obrišete steklo. Pena tvori tanek film, ki prepreči, da bi se umazanija znova zlahka oprijela stekla.

Kermi

Sijoč krom

Kromirane pipe in druga kopalniška oprema se v hipu umažejo. Sijaj jim lahko povrnete, če na mehko krpo kanete malo mehčalca in obrišete kromirano opremo. Tudi rezina limone je koristna pri odstranjevanju madežev na kromu.

Hansa


Kermi
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta