(FOTO) S temi rešitvami boste v kopalnici pričarali zenovsko udobje

Jasna Marin Jasna Marin
17.01.2022 04:00

Se iz službe domov velikokrat vračate utrujeni in z bolečinami v ramenih, kot bi na njih nosili breme sveta?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rexa Design

Včasih pomaga že, če sedete v naslanjač, zaprete oči in si predstavljate, da ste na daljnem Japonskem, pod cvetočimi češnjami, s katerimi se poigravajo sončni žarki. Še lepše vam bo, če se odpravite v domačo kopalnico, ki ima nekaj zenovskega pridiha.

Barvno izrazit umivalnik s podstavkom in stilno odlagalno površino, ki se spogleduje z Daljnim vzhodom. Za takšno zapeljivost je primeren zlasti večji prostor.
Kolpa

Minimalizem in tenkočutnost

Kakor hitro se prepustite harmoniji barv, oblik in materialov, se bo vzpostavilo tudi vaše notranje ravnovesje. V kopalnici, ki ponuja meditativno sprostitev, sta nujna red in čistoča, ki ju boste lažje ohranjali, če je prostor kar se da funkcionalno in minimalistično opremljen.

Rexa Design

Občutek lahkotnosti navadno preveva kopalnico z omaricami in stojali na tankih lesenih nogah. Tudi pohištvo z ogrodjem iz kovinskih palic poraja vtis reda in skladnosti. Z naravnimi barvami svetlih odtenkov boste najlaže dosegli mirnost in čistost bivanja po zenovskih načelih. Izberete lahko belo, različne odtenke sive, bež, pastelne barve, pa tudi kakšno drznejšo, če je prostor večji. Tudi koš za perilo naj ne izstopa preveč, še bolje bo, če imate namesto tega jašek za umazano perilo, da se to, kar je za pranje, iz kopalnice ali garderobe požene neposredno v pralnico. Lahkotni minimalizem torej zahteva čim manj motečih stvari in prav nič težkega pohištva.

Lahkotni jekleni moduli in elementi, ki jih lahko poljubno kombinirate, so imenitni za majhno kopalnico. Njihov nezapleteni videz v prostoru vzpostavi občutek, da je vsako težavo mogoče rešiti.
Burgbad


Da ne bo sterilna

Da pa kopalnica ne bi delovala monotono in sterilno, si poleg velike kadi omislite še kakšno pregradno steno iz bambusa ali lesenih palic. Tudi s preostalim pohištvom usklajen paravan iz kovine in usnja ali tekstila z žepki, kamor lahko shranite kopalniške potrebščine, bo popestril prostor in mu dodal prefinjeno noto.

Mya

V meditativni kopalnici ne sme manjka stolček, na katerega boste odložili pladenj s svečkami in dišečimi paličicami. Če imate kje še prostor za zvočnike, po katerih bodo v prostoru odzvanjali zvoki iz narave, bo učinek za dušo in telo toliko prijetnejši.

Sodobna interpretacija tradicionalnega zložljivega zaslona, ki služi kot dobra rešitev za organizacijo kopaliških prostorov. Moduli so lahko opremljeni z ogledalom, žepi za nosilce predmetov in držalom za brisače.
Makro
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta