Po korakih: Izdelajte leseno stojalo za lončnice

Jasna Marin Jasna Marin
17.07.2022 04:00

Za cvetoče rastline lahko v domači delavnici izdelate stojalo in skupaj z njim selite cvetlice iz stanovanja na vrt in nazaj. Kaj vse potrebujete za tak izdelek in kako se pravilno lotiti dela?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blumenbüro Holland

Cvetoče rastline v prostorih in na vrtu pričarajo lahkotnost, vedrino in igrivost. Med častilce sonca spadajo kala, lilija, petelinov greben (Celosia), zvončnica in zvončnik (Platycodon grandiflorus). Tem lahko namenite častno mesto na doma izdelani leseni "klopci", na kateri se lahko rastlinam pridružijo tudi okraski in svečke. Postopek izdelave je preprost.

1. korak

Za leseno "klopco" oz. stojalo boste potrebovali: leseno desko (70 x 15 x 1,2 cm), krajšo desko (50 x 10 x 1 cm), deski za leseni stranici (15 x 15 x 1,2 cm), meter, vrtalnik in lesne vijake, brusni papir, glinene lončke, rumeno barvo, čopič, različne cvetoče rastline, okrasne predmete.

Blumenbüro Holland

2. korak

Najprej s smirkovim papirjem pobrusite deščice, da z lesenih elementov ne bodo štrleli drobci, ki bi se lahko zadrli v kožo. Nato vse dele privijačite, da bo stojalo trdno.

Blumenbüro Holland

3. korak

Zunanji del glinenih lončkov in zgornji del notranjega roba prebarvajte z rumeno akrilno barvo, previdno jih položite na papir ali drugo podlago in pustite, da se temeljito posušijo.

Blumenbüro Holland

4. korak

Ko se barva na glinenih loncih posuši, vanje posadite izbrane rastline in jih skupaj z okrasnimi detajli razporedite po lesenem stojalu. Da voda med zalivanjem ne bi tekla po lesu, bo najbolje, da glinene lonce kasneje podložite s krožniki ali plastičnimi podstavki.

Blumenbüro Holland

Doma izdelana "klopca" za rastline se bo lepo podala v svetel prostor za mirno preživljanje popoldneva ali meditativni kotiček.

Blumenbüro Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta