Privlačno penthouse stanovanje z razgledom na velemesto

Jasna Marin Jasna Marin
13.08.2023 06:00

Dvonadstropno stanovanje v novejšem bloku nad južnim delom Parka Avenue v New Yorku je zatočišče vrhunskega udobja in brezhibnega stila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brooke Holm

Veličastno bivališče se razprostira v zadnjih dveh nadstropjih novejšega stanovanjskega bloka in obsega 557 kvadratnih metrov. Vsak kotiček tega razkošnega penthouse stanovanja je prežet s subtilno eleganco, ki je rezultat sodelovanja danskega oblikovalskega studia Søren Rose in švicarsko-ameriškega para, ki v New Yorku večkrat letno najde svoje zatočišče.

Brooke Holm

Hodnik z marmorjem

Skrbno izbrana kombinacija tradicionalnega skandinavskega dizajna ter industrijskega in sodobnega utripa mesta nikogar ne pusti ravnodušnega. Že ob vstopu v stanovanje nas pozdravi marmorna stena Verdi Alpi, ki se razteza po steni skozi dve etaži in nas popelje v svet luksuza. Ta dragoceni kamen izvira iz istega kamnoloma kot marmor za ikonični barcelonski paviljon, ki sta ga Ludwig Mies van der Rohe in Lilly Reich leta 1929 zasnovala za mednarodno razstavo Expo v Španiji. Marmorna stena s zelenim sijajem in privlačnimi žilicami dodaja pridih zgodovinskosti sodobnemu bivalnemu prostoru na drugi strani velike luže.

Brooke Holm

Prehod iz hodnika nas vodi do osupljivega dnevno-jedilnega prostora na eni strani, medtem ko sta na drugo stran subtilno umaknjena kabinet in glavna spalnica, ki ponujata zasebnost in udobje.

Brooke Holm

Hrastove deske

Z velikimi okni, ki v domovanje prepuščajo obilo naravne svetlobe, stanovanje kar sije, svetloba nežno poplesuje tudi po tleh. Bivalni prostori so opremljeni s prepoznavnimi širokimi hrastovimi deskami danske znamke Dinesen, izdelanimi iz trajnostno pridobljenega lesa.

Brooke Holm

Vrhunsko pohištvo

Kuhinjski otok je delo oblikovalca Antonia Citteria, stene in omare so iz Bulthaupa, aparati pa iz Gaggenau. V jedilnem kotičku kraljuje edinstvena miza Seagram studia, obdana z vintage stoli The Chair Hansa J. Wegnerja iz leta 1949, ki so bili preoblečeni v naravno usnje.

Brooke Holm

Umetniška dela, kot je platno M. Crow iz BDDW v jedilnici, dodajo topel barvni pridih, komoda ob dolgi steni prav tako v stanovanje prinaša edinstveno noto.

Brooke Holm

Čarobno spalnico krasi ikoničen stol PP225 Flag Halyard Hansa J. Wegnerja, prijetno vzdušje uprizorijo tudi nočne svetilke.

Brooke Holm

V kopalnici stanovalce pričaka velika marmorna kad, ki vabi k sprostitvi.

Brooke Holm

Udobje tudi na strehi

Prostorna strešna terasa, obložena z velikoformatnimi ploščami iz rimskega travertina, se razprostira v več ravneh. Na zunanjih površinah je poskrbljeno za udobno posedanje na pohištvu, ki so ga zasnovali v Studiu Søren Rose. Strešna terasa stanovalce razvaja še s prelivnim bazenom in privlačno ploščadjo, na kateri sta še letna kuhinja in kamin iz marmorja.

Brooke Holm

Stanovanje v srcu New Yorka je z odlično razporeditvijo prostorov ter skladno notranjo in zunanjo zasnovo je tako več kot le prostor za bivanje. V njem zaznamo zlitje estetike, udobja in trajnosti, ki ponazarja, kako topel je lahko dom, pa četudi v velemestu.

Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Brooke Holm
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta